9. února 2016 • 17:18

Každý zápas za nároďák je super, těší se na návrat Kašpar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Lukáš Kašpar si v pondělí vychutnal potvrzení postupu Slovanu Bratislava do play off Kontinentální ligy a dnes se poprvé od května 2014 opět hlásil na akci české reprezentace. Pod koučem Vladimírem Vůjtkem se mistr světa z roku 2010 představí poprvé a může se těšit hned na dva domácí duely proti Rusku v Třinci a Ostravě.


"Jsem za pozvánku rád. Každý zápas za nároďák je super," řekl Kašpara. Litvínovský odchovanec je druhým nejproduktivnějším českým hráčem v této sezoně KHL za Janem Kovářem z Magnitogorsku a má velký podíl na tažení Slovanu Bratislava za účastí do bojů o Gagarinův pohár.

"Sezonu mám dobrou. Mám štěstí, že hraju s Vencou Nedorostem a už v sezoně přišel k nám do lajny ještě Marek Viedenský, který hraje taky super hokej. Všichni tři si vyhovíme. Předvádíme takový poctivý a jednoduchý hokej. Hrajeme přímočaře a funguje to," prohlásil Kašpar, který v této sezoně zaznamenal v 56 zápasech 46 bodů za 16 branek a 30 asistencí.

Jednou trefou a přihrávkou se v pondělí podílel na výhře nad Dinamem Riga 3:2 v prodloužení, po které si Slovan definitivně zajistil účast v play off. Po minulé sezoně se dlouho řešilo, jestli bude klub z Bratislavy v soutěži kvůli dluhům pokračovat, ale nakonec situaci ustál. Kašpar při svém příchodu věděl, že mužstvo je poskládané kvalitně, takže ho postup do play off nepřekvapil.

"Tým jsme na play off měli úplně v pohodě. Byl to tak nějak cíl, takže si myslím, že jsou všichni spokojení," uvedl Kašpar. V prvním kole čeká slovenský celek nejlepší tým základní části CSKA Moskva, ale podle Kašpara je start play off ještě daleko. "Ještě nebylo co na ně vymýšlet, my jsme ještě včera hráli velice důležitý zápas. V sezoně jsme je ale dvakrát porazili. Budeme chtít hrát dobrý hokej a uvidíme, jak to dopadne."

V KHL hrál už za Astanu, Doněck a Chanty-Mansijsk, v Bratislavě je maximálně spokojený. "Je tam taková pohoda a je to blíž domů. Je to jiné než Rusko. Pár Čechů, nějací Kanaďani a jinak Slováci. V Rusku je nás tam maximálně pět. Atmosféra je tam jiná, kustodi dělají srandu, je to takový československý," pochvaluje si Kašpar, který na závěr minulé sezony získal titul ve finské lize s Kärpätem Oulu.

Při domácích zápasech si může užívat skvělou atmosféru. Slovan doma nastupuje před vyprodanou halou. "Je to super, lidi tam hokejem žijou. Když jsme začali hrát líp, tak začal opět chodit plný barák," dodal třicetiletý útočník, který má na kontě i 16 zápasů v NHL za San Jose. V národním týmu získal i bronz na světovém šampionátu v roce 2012.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud