9. února 2016 • 18:23

Přibyl věří, že napotřetí už premiéra v reprezentaci vyjde

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Daniel Přibyl dvakrát přišel o premiéru v hokejové reprezentaci kvůli zranění a věří, že napotřetí se v zápasech proti Rusku v Třinci a Ostravě dočká. V roce 2014 se musel z nominace na listopadový turnaj Karjala omluvit. O rok později na stejný podnik s národním týmem odcestoval, ale jen pár hodin před úvodním duelem se Švédskem v Örnsköldsviku jej připravil o start problém s břišním svalem.


"Snad se to už povede," řekl třiadvacetiletý Přibyl novinářům na dnešním srazu v Ostravě. Po dvojí smůle pro něj může být náplastí, že si první duel může vychutnat v domácím prostředí. Duely v Třinci i Ostravě byly rychle po zahájení prodeje vstupenek navíc vyprodané. "Samozřejmě se těším. Snažím se to neprožívat nijak výjimečně. Budu se to prostě snažit hrát nejlíp, jak umím."

Třetí nejproduktivnější hráč této sezony extraligy, který ve 37 zápasech zaznamenal 35 bodů za 14 branek a 21 asistencí, si cení opětovné šance. "Jsem rád, že i když se to párkrát nepovedlo, tak můžu přijet znova," těší ho zájem trenéra Vladimíra Vůjtka staršího. Nechce ale myslet na to, aby důvěru splatil. "Moc mi nepomáhá, když se snažím někomu zavděčit. Budu jen hrát hokej," usmál se Přibyl.

S blížící se reprezentační akcí se v přípravě ani v zápasech nijak podvědomě nešetřil. "Nastupuju pořád stejně a věřím, že už to bude všechno bez problémů," řekl útočník, který má v domácí nejvyšší soutěži na kontě ze 198 zápasů 115 bodů za 53 tref a 62 přihrávek.

V národním týmu se může těšit na spolupráci i s parťákem ze sparťanské formace Janem Buchtelem. "Jsem samozřejmě rád. Jsme na sebe už zvyklí a pro mě to může být jednodušší. Sám se cítím docela dobře, věřím, že to bude v pořádku," doplnil centr formace, kterou na pravém křídle doplnil Lukáš Kašpar ze Slovanu Bratislava.

Věří, že mu pomůže i krátká zkušenost z listopadové Karjaly. "Už jsem tady pár kluků znal. Aspoň ty tréninky jsem odjezdil, takže je to lepší," podotkl. Proti Rusku, které na Moravu přiveze hned čtrnáct reprezentačních nováčku, čeká těžké souboje. "Myslím si, že budou dost nepříjemní. Uvidíme, jak se s tím popereme," dodal Přibyl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud