10. února 2016 • 09:22

O'Nealovo číslo vyřadí po Lakers také basketbalisté Miami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Miami Heat je po Los Angeles Lakers druhým týmem basketbalové NBA, který vyvěsí ke stropu haly dres Shaquillea O'Neala. Obrovitý pivot pomohl floridskému celku v roce 2006 získat první titul v klubové historii.


Vedení Heat oznámilo, že někdy na začátku příští sezony vyřadí z užívání O'Nealovo číslo 32. Nyní třiačtyřicetiletá legenda se stane třetím bývalým hráčem Miami, jemuž se této pocty dostane - připojí se k Alonzu Mourningovi a Timu Hardawayovi. Lakers, s kterými získal tři tituly, vyřadili jeho číslo 34.

"Shaquille O'Neal je jedním z nejlepších hráčů v historii basketbalu a jedním z nejlepších, kteří kdy nosili dres Heat. Dostal náš klub na vyšší úroveň tím, že nám pomohl k prvnímu titulu v NBA," uvedl prezident klubu Pat Riley.

O'Neal přišel do Miami v roce 2004 po osmi letech u Lakers. Tým opouštěl po roztržce s Rileym v únoru 2008, kdy si prakticky vynutil výměnu do Phoenixu. Patnáctinásobný účastník Utkání hvězd hrál poté ještě za Cleveland a kariéru končil v roce 2011 v Bostonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud