10. února 2016 • 13:27

Tresty v extralize: Hrát nesmí Bartek a Mertl, Bartošák s pokutou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila činnost na dva zápasy útočníkům Tomáši Mertlovi z Hradce Králové a Martinu Bartekovi z Karlových Varů za fauly v nedělních zápasech 44. kola. Slovenský hráč bude v sestavě Energie chybět celkem tři duely, neboť za svůj faul dostal trest ve hře, po kterém následuje automaticky stop pro nejbližší utkání.



Bartek fauloval ve 39. minutě obránce Pardubic Blaže Gregorce, kterého narazil na mantinel a rozhodčí Pavel Hodek se Štěpánem Součkem jej okamžitě poslali předčasně do kabin. Mertl zasáhl v závěru druhé třetiny souboje se Spartou útočníka Miroslava Formana kolenem a odstartoval na ledě sérii šarvátek. I hradeckého útočníka rozhodčí Vladimír Šindler a Alexander Pavlovič vyloučili na pět minut a do konce utkání.

Na začátku reprezentační přestávky disciplinární komise udělila i řadu finančních trestů. Brankář Vítkovic Patrik Bartošák dostal pokutu ve výši deseti procent platu za nesportovní chování a filmování za shození masky v souboji s Třincem, který na gólmana soupeře podal podnět. Trenér Ocelářů Jiří Dopita zaplatí 10.000 korun za to, že se v den utkání vyjádřil na adresu rozhodčích, které nepřímo kritizoval.

Pokutu ve stejné výši má zaplatit i sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický za porušení herního řádu soutěže. Za chování fanoušků v pátečním souboji s Libercem bylo potrestáno vedení Hradce Králové pokutou 15.000 korun. Stejně jako Litvínov, kde jeden z diváků zasáhl plastovou lahví rozhodčího v nedělním utkání s Plzní.

Tomáš Mertl svým faulem odstartoval velkou bitku
Video se připravuje ...

Martin Bartek narazil Gregorce na mantinel
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud