11. února 2016 • 12:30

Fotbalisté Brna chtějí zlepšit střeleckou produktivitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Zbrojovky Brna chtějí v jarní části první ligy navázat na úspěšné výsledky z podzimu a zvýšit střeleckou produktivitu. Sedmý tým ligové tabulky posílil v zimní přestávce o srbského stopera Mihaila Jovanoviče z Karviné, který si svými výkony v přípravných utkáních řekl o místo v základní sestavě.


"Naším cílem je udržet pozici ve středu tabulky a výkony přilákat do hlediště více diváků. V jarní části pro nás budou z tohoto pohledu důležité právě domácí zápasy, ve kterých potřebujeme uspět," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Vlastimil Ostrý.

Vedle Jovanoviče se z hostování v Ústí nad Labem vrátil Alois Hyčka. Naopak angažmá si hledá Donneil Moukanza, do chorvatského Zaprešiče na hostování odešel Boštjan Frelih a do Znojma Tomáš Weber.

Trenér Václav Kotal je spokojen hlavně s posílením obrany. "Hledali jsme levonohého stopera, což naplňuje Jovanovič. Vedl si v přípravě velmi dobře a svými výkony naznačil, že by mohl být posilou. Ovšem více jej prověří až ligová soutěž," poznamenal Kotal, jehož potěšila konkurence na místě zadáků. Uzdravil se Pašek, jenž může hrát na pravé straně obrany a na opačné straně má Keresteš konkurenci v Lutonském.

Momentální slabinou Brňanů je útočná fáze. Na podzim dala Zbrojovka pouze 17 branek. "Jsme třetí nejhorší v produktivitě. Což je pro nás varovné memento. Hodně nám přitom pomohlo, že jsme získali Řezníčka. Vázne nám i přechod do protiútoků. Na všem v přípravě usilovně pracujeme," dodal Kotal.

Na marodce je před zahájením ligy už pouze obránce Aleš Schuster, který se postupně zapojuje do přípravy. V premiéře proti Slavii bude ještě chybět Lukáš Zoubele, jenž si doléčuje drobné zranění.

"Právě zápas se Slavií, která se vydatně posílila o ofenzivní hráče, bude pro nás znamenat náročnou prověrku. Naším cílem je uhrát co nejlepší výsledek," uvedl Kotal. Před rokem začala Zbrojovka jarní část ligy na Spartě. Brněnský trenér tehdy na odlehčení situace řekl, že pro jeho svěřence začne liga až druhým kolem.

"Obrátilo se to proti mně, neboť novináři uvedli, že jedeme na Spartu prohrát. To určitě neplatí. Jen respektujeme sílu protivníka. Pokusíme se na Slavii podat kvalitní výkon. Důležité pro nás však budou následující domácí zápasy proti Olomouci a Zlínu," tvrdí Kotal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud