11. února 2016 • 13:03

Do Ostravy opět přijede oštěpařský mistr světa Yego

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistr světa Julius Yego z Keni bude největším soupeřem českých oštěpařů v letošním ročníku atletické Zlaté tretry, která se v Ostravě koná v pátek 20. května. Organizátoři pozvali loňského vítěze závodu i proto, aby poprvé od roku 1997 padla hranice 90 metrů. Před devatenácti lety se to podařilo naposledy Janu Železnému, nyní řediteli závodu, který tehdy předvedl výkon 92,42 metru.


Yego v loňské sezoně překonal magickou hranici dvakrát, v Birminghamu mu rozhodčí změřili výkon 91,39 metru, na MS v Pekingu vytvořil národní rekord výkonem 92,72. "Moje skvělá sezona 2015 začala právě v Ostravě, kde jsem porazil hodně kvalitních oštěpařů. Dostal jsem trofej od Jana Železného, to bylo pro mě výjimečné. Nyní se vracím jako mistr světa," uvedl v tiskové zprávě Yego, který se aktuálně připravuje v Africe.

Do jihoafrického Potchefstroomu se na tradiční dlouhé soustředění vydají v příštích dnech také Železného svěřenci Vítězslav Veselý, Jan Vadlejch a Petr Frydrych, kteří by v Ostravě rovněž měli házet.

Na Zlaté tretře dosud potvrdili účast kanadský mistr světa ve skoku o tyči Shawn Barber, který by měl být soupeřem českým mužům Janu Kudličkovi a Michalu Balnerovi, či američtí mistři světa ze štafety David Verburg a Kyle Clemons, proti nimž nastoupí v závodu na 400 m Pavel Maslák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud