11. února 2016 • 22:25

Krenželok obnovenou premiéru znovu oslavil gólem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Návrat do českého národního týmu po osmileté přestávce si hokejista Lukáš Krenželok znovu zpříjemnil gólem. Dvaatřicetiletý útočník Liberce skóroval už při své premiéře v roce 2008 v přípravě proti Bělorusku a dnes v Třinci se proti Rusku prosadil už ve čtvrté minutě.


Na gól mu stačila dvě střídání, útočník nejlepšího celku extraligy se trefil po dorážce z brankoviště. "To vždycky pomůže, když člověk neví, co čekat, a najednou se to tak povede," řekl Krenželok po utkání novinářům a vzpomněl si na svůj první reprezentační zásah. "Už si nepamatuju, že to bylo na 1:0, ale vím, že to taky tehdy bylo nějak po začátku."

Oba góly národního týmu zařídili hráči Liberce. Podle Krenželoka by to mohlo být odrazem momentální pohody Bílých Tygrů. "Co na to říct, třeba to tak je. Ale spíše je to štěstí, že jsme to dali zrovna my dva z Liberce. Ani bych to neřešil, důležité je, že jsme vyhráli," řekl Krenželok.

Už z nominace byl vítkovický odchovanec překvapený a nezapíral, že měl z utkání s Ruskem obavy. "Čekal jsem, že to bude horší. První třetinu jsem si říkal, že to celkem jde, v druhé už to bylo horší. Ale pak se to zase zvedlo. Nakonec to bylo celkem dobré," řekl Krenželok, na kterého se z rodné Ostravy přijela podívat manželka se synem.

Bezprostředně po utkání hráči sklidili od hlavního kouče Vladimíra Vůjtka pochvalná slova. "Trenéři nás ve finále pochválili, že výhra se počítá. Ale s tím, že je furt na čem pracovat. Ale nebylo to nejhorší," řekl Krenželok.

Vyčítal si jen, že se jeho útok nesnažil hlavně v přesilových situacích o intenzivnější palbu. "V přesilovce jsme moc střel neměli. Pořád jsme to zkoušeli nějak vykombinovat, ale nebyl tam prostor. Pak už jsme si řekli, že půjdu víc do brány, že už se nebudu nabízet, protože si mě hlídali, ale chybělo tam více střelby," řekl Krenželok.

S výrazně omlazeným ruským výběrem se mu prý hrálo dobře. "Já jsem s Rusy nikdy předtím nehrál, nevím, jak hrajou jinak. Ale ostatní kluci říkali, že dneska dost nahazovali puky, že větší hvězdy takhle nehrajou. Uvidíme, jak to bude ve Vítkovicích. Tam na větším hřišti se dá více kombinovat," dodal Krenželok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud