12. února 2016 • 18:40

Podle Kováře budou Rusové po sérii proher hodně namotivovaní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán českých hokejistů Jan Kovář očekává, že Rusové v sobotním druhém utkání v rámci Euro Hockey Tour budou v Ostravě hodně namotivovaní. Budou chtít proti domácímu týmu utnout sérii pěti porážek ve vzájemných duelech. Pětadvacetiletý centr Magnitogorsku ale doufá, že Češi šňůru ještě protáhnou a zůstanou i celkově na vítězné vlně, která čítá od prosincové porážky s Finskem v Praze (0:3) zatím tři úspěšné duely.


Díky dvěma výhrám v Moskvě český tým ovládl Channel One Cup a Kovář převzal vítězný pohár paradoxně až ve čtvrtek před utkáním v Třinci. O celkovém triumfu se totiž svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka staršího dozvěděli v době odletu z Moskvy.

"Říkali, že mám pohár zvednout nad hlavu. Nechtěl jsme ale moc provokovat, protože jsme to Rusům vlastně ukradli. Oni si na tu trofej hodně věřili," řekl Kovář s úsměvem o dodatečném ceremoniálu.

S kapitánským "céčkem" na hrudi přivedl tým už ke třem výhrám za sebou, pořád ho ale mrzí zmíněná domácí porážka s Finskem. "Byl jsem nešťastný, když jsme prohráli ten zápas před 17 tisíci lidmi. Nedokázali jsme vyhrát a ani dát gól. Ale nakonec nám ten turnaj vyšel a vyhráli jsme ho," konstatoval Kovář.

V týmu vládne při úspěšné sérii dobrá nálada. "Vždycky je lepší vyhrávat, je pak na tréninku dobrá nálada. Všichni makají a těší se na to. Když se prohraje, tak všechno bolí a nálada není taková," uvedl Kovář. Série pěti výher ve vzájemných duelech proti sborné nepřeceňuje. "Prostě nám pár zápasů vyšlo. Ale snažíme se hrát aktivně, chodit po nich a zatím nám to sedí. Věříme si a hrajeme dobře jako tým."

Ve čtvrtek v Třinci Češi vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, v sobotu očekává Kovář na větším hřišti v Ostravar Areně trošku jiný zápas. "Oni s námi dlouho nevyhráli. Trenéři je namotivujou, že budou lítat. Je to tady trošku větší, musíme se připravit na jejich pohyb a na začátek zápasu. My musíme hrát furt nátlakový hokej," řekl Kovář.

Rusové ukázali v prvním souboji, že jejich výběr s celkem čtrnácti nováčky v nominaci je i tak nebezpečný. "Pro mě to nejsou neznámí hráči. Jsou hodně šikovní. Postupně se zabudovávají mezi lídry ve svých týmech. Jsou to mladí kluci, ale talent mají hodně velký," popsal Kovář, který je hvězdou KHL, v níž hraje po příchodu z Plzně druhou sezonu.

Jediným velkým jménem v kádru sborné je nový Kovářův spoluhráč, útočník Alexandr Sjomin, který do Metallurgu přišel v polovině prosince po předčasném konci angažmá v Montrealu. "Potkali jsme se tady a prohodili pár slov. Je na něj trošku větší tlak. Lidi od něj hodně očekávají. Sledují, jak se dokáže vrátit do reprezentace," řekl Kovář o dvojnásobném mistru světa, který působil také ve Washingtonu a Carolině.

Pro Magnitogorsk byl jeho příchod velkým posílením. "Je to hokejista, který má hrozně moc za sebou v NHL. Je šikovný. Hraje u nás ve třetí lajně a máme ji teď úplně jinak silnou, než jsme měli," dodal Kovář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud