13. února 2016 • 20:44

Hokejisté Kladna vyhráli základní část první ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Kladna navzdory prohře v Benátkách 2:3 po samostatných nájezdech vyhráli základní část první ligy. Jihlava totiž v 51. kole porazila druhé České Budějovice 4:2 a vzala Jihočechům naději dohnat lídra tabulky.


Kladno v Benátkách vedlo jen pouhé dvě minuty v průběhu poslední třetiny, jinak se ve středočeském souboji domácím dařilo s favoritem držet krok. Trumfem pro Benátky byl nakonec bývalý hráč Kladna Jan Hlaváč, který nejenže gólem poslal zápas do prodloužení, ale nakonec v páté sérii rozhodl i loterii samostatných nájezdů.

Jihlava si ve šlágru kola s českobudějovickým Motorem zadělala na vítězství v polovině zápasu dvěma slepenými góly. Trefy Jana Koláře a Filipa Semana dělilo jen 23 sekund. Hosté se gólově prosadili až 11 minut před koncem, kdy Lukáš Kříž snížil na 1:3. Dukla ještě jednou navýšila vedení, ale konečné skóre zápasu 4:2 zařídil Tomáš Nouza.

Pražská Slavia doma prohrávala se Šumperkem už 1:3, ale nakonec přece jen dokázala otočit skóre a vyhrát 4:3. Tým z Edenu skončí v základní části na čtvrtém místě, Šumperk naopak stále zůstává poslední.

Veledůležitý duel mezi Třebíčí a Litoměřicemi skončil vítězstvím Horácké Slavie 5:3. Domácí se tak díky sérii tří vítězství v řadě posunuli na vysněné desáté místo. V posledním kole ale budou muset svou pozici ještě potvrdit v Ústí nad Labem.

Právě ústecký Slovan si zajistil účast v play off ve vypjatém derby v Kadani díky výhře 6:4, i když v poslední třetině ještě prohrával 3:4. O tom, kdo bude hrát s Benátkami, Mostem a Šumperkem o udržení, se rozhodne v posledním kole, zklamaný bude jeden z trojice Třebíč, Litoměřice a Kadaň.

Emotivní vsuvku mělo derby mezi Prostějovem a Přerovem. Před koncem druhé třetiny domácí fandové na protest proti neponechané výhodě zaházeli ledovou plochu a utkání bylo přerušeno. Zbytek druhé části byl dohrán před třetí třetinou, ve které nakonec domácí Jestřábi otočili skóre a nakonec i díky dvěma gólům Jiřího Cetkovského brali tři body za vítězství 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud