13. února 2016 • 20:46

Jihostroj uhájil po pětisetové bitvě v Brně vedení v extralize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli šlágr 19. kola extraligy v Brně a uhájili vedení v extraligové tabulce. I když je domácí donutili sehrát pětisetovou bitvu. Liberec zdolal Kladno bojující o play off 3:1 a na druhé příčce snížil odstup Jihostroje na bod.


Do českobudějovické sestavy se po zranění vrátil brazilský univerzál Maciel a s 21 body byl nejlepším hráčem zápasu. Brno prohrávalo 0:2, ale nakonec podlehlo až v pátém setu (11:15). "Věděli jsme, že to nebude jednoduché, protože Brno je (oproti minulé sezoně) úplně jiný mančaft a ještě posílilo. Za stavu 2:0 začalo útočit, to byl hlavní rozdíl," řekl kouč Jihostroje Jan Svoboda.

Brno, které minulý ročník zakončilo až na 10. místě, je v tabulce čtvrté a drží se v závěsu za všemi loňskými medailisty - zlatým Libercem, druhými Jihočechy a třetím Karlovarskem. "Dělal nám problémy jejich plachtící servis. Budějovice byly dva sety lepší, ale dokázali jsme se jim vyrovnat. V tie-breaku už jsme ale neměli víc co nabídnout," přiznal kouč Brna Ondřej Marek.

Pátá Odolena Voda sebrala všechny tři body Zlínu po domácí výhře 3:1, další dnešní bitvu vyhrály Benátky nad Jizerou v Příbrami 3:2 a Ostrava bojující o play off zvládla duel s pražským ČZU.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud