13. února 2016 • 21:51

Mešanovič dal rychle gól a prožil povedený start ve Slavii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Muris Mešanovič si nemohl přát o mnoho lepší vstup do nového angažmá v Edenu. Bosenský kanonýr se jako jedna z osmi zimních posil fotbalistů pražské Slavie trefil už po patnácti minutách prvního jarního ligového kola s Brnem a nasměroval červenobílé k domácí výhře 2:0.


"Přál jsem si, abych dal gól, proto jsem sem přišel. Bylo to příjemné, rychlý gól v prvním zápase mi pomohl, pak jsem se uvolnil," řekl novinářům Mešanovič po své deváté trefě v této ligové sezoně.

Pětadvacetiletý útočník ukázal dobrý výběr místa, když pohotově dostal odražený balon do sítě. "Byl tam centr ze standardky, nějak se to odrazilo a já to už jen doklepl do brány. Určitě jsem za to rád," podotkl. "Pro nás je ale hlavní, že jsme vyhráli, to je na úvod vždy strašně důležité. Tlak na nás bude, ale já věřím, že to zvládneme," dodal.

Po změně stran mohl přidat svou druhou branku, ale ve vyložené pozici trefil brněnského brankáře Dušana Melichárka. "Trefil jsem to pravačkou. Měl jsem postavenou levou nohu, ale nějak mi to přes ni přeskočilo a nemělo to důraz," řekl Mešanovič.

Při zranění kanonýra Milana Škody nastoupil v útoku spolu s další ofenzivní posilou Lukášem Železníkem a trefa by mu mohla pomoci do dalších zápasů. "Určitě každému útočníkovi gól na úvod pomůže. Je tady 20 hráčů, kteří jsou kvalitní a kdokoliv nastoupí, bude mít kvalitu," konstatoval Mešanovič.

Jeho výkon ocenil i trenér Dušan Uhrin mladší. "Mešanovič hrál velice dobře. Podržel balon, byl dominantní a Brno s ním mělo velké problémy. Železník byl trochu nervóznější, než jsem si myslel. Některé balony zbytečně uspěchal," srovnával Uhrin obě útočné posily.

Mešanovič už vyhlíží příští kolo, protože Slavia nastoupí v Jihlavě, odkud do Edenu v zimě přišel. "Strávil jsem tam pět let. Jihlava pro mě něco znamená, hodně se tam těším," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud