14. února 2016 • 10:10

Baseballisté Austrálie postoupili do WBC, Čechy kvalifikace čeká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Baseballisté Austrálie si zajistili účast v soutěži World Baseball Classic, která se uskuteční příští rok opět za účasti profesionálů z MLB. O postupu z kvalifikace rozhodli v Sydney po výhře nad Jihoafrickou republikou 12:5. O šanci zahrát si v hlavním turnaji bude v březnu v Mexiku bojovat i česká reprezentace.


Australané o výhře rozhodli až v předposlední osmé směně, v které získali šest bodů. Dva z nich po chybě jihoafrické obrany při plně obsazených metách.

Austrálie se stala prvním postupujícím z kvalifikace. Doplnila Kanadu, Čínu, Kubu, obhájce titulu z Dominikánské republiky, Itálii, Japonsko, Nizozemsko, Portoriko, Koreu, Tchaj-wan, USA a Venezuelu. Účast si vybojují ještě tři týmy.

Češi budou hrát kvalifikaci 17. až 20. března v Mexicali. V mini pavouku je čeká duel s domácím Mexikem a pak podle výsledku s Německem nebo Nikaraguou. I v případě prohry s Mexikem mají šanci postoupit. WBC si zahraje jen vítěz skupiny.

V rámci přípravy se Češi v Arizoně pod vedením hlavního kouče Mika Griffina možná střetnou s celky z nižších profesionálních soutěží spadající pod organizaci trojnásobných vítězů MLB z uplynulých šesti let San Francisco Giants.

smr ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud