14. února 2016 • 12:14

Geisenbergerová a Loch znovu ovládli Světový pohár sáňkařů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijská vítězka Natalie Geisenbergerová vyhrála v předstihu počtvrté za sebou Světový pohár v jízdě na saních. V předposledním závodu seriálu, který byl zároveň mistrovstvím Evropy, se ale musela spokojit se čtvrtým místem. Evropský titul získala jiná Němka Tatjana Hüfnerová.


"Mistryní Evropy jsem ještě nebyla, tenhle titul se taky počítá," uvedla Hüfnerová, čtyřnásobná světová šampionka a olympijská vítězka z Vancouveru. Pro dvaatřicetiletou sáňkařku bylo dnešní prvenství v Altenbergu zadostiučiněním po složité sezoně, do které nastupovala po letním zranění Achillovy šlachy.

Geisenbergerová má po dnešku náskok 109 bodů před Ruskou Taťjanou Ivanovovou, která skončila v Altenbergu třetí, a v závěrečném dvanáctém závodu SP ve Winterbergu už nemůže o celkové prvenství přijít.

Mužský Světový pohár pro sebe v sobotu rozhodl Němec Felix Loch. Šestadvacetiletý olympijský vítěz ovládl seriál už popáté v řadě. Úspěšnou sezonu, v níž získal před dvěma týdny i titul mistra světa, korunoval rovněž druhým triumfem na evropském šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud