14. února 2016 • 18:40

Helcelet má třetí zlato z mistrovství v halovém sedmiboji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Adam Sebastian Helcelet potřetí vyhrál halové mistrovství republiky v sedmiboji. Favorizovaný čtyřiadvacetiletý atlet Olympu Praha získal 5965 bodů a s velkým náskokem zvítězil před Markem Lukášem, limit pro start na světovém šampionátu v Portlandu mu ale odolal.


"S výkonem příliš spokojený nejsem. Čekal jsem od sebe mnohem víc. V podstatě žádná disciplína mi nevyšla podle představ. Žádný další víceboj nejspíš v hale už nepůjdu a budu čekat, jestli to bude stačit na HMS v Portlandu," uvedl Helcelet na svazovém webu.

Cestu za obhajobou triumfu mu usnadnilo odstoupení Jiřího Sýkory, který byl po úvodním dnu soutěže v pražské Stromovce druhý s odstupem pouhých 18 bodů. Při dálce si ale juniorský mistr světa v desetiboji poranil lýtko a poté ho při skoku vysokém opět začaly trápit bolesti krku, které ho provázely celou halovou sezonu.

Nad překážkami byl dnes nejrychlejší Lukáš (8,00), Helcelet ztratil šest setin. V tyči skočil naopak Helcelet o deset centimetrů výš (480) a už před závěrečným během na 1000 metrů bylo o zlaté medaili rozhodnuto.

Juniorský závod vyhrál Aleš Svoboda o pouhé dva body před Ondřejem Kopeckým.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud