18. února 2016 • 20:55

Skvělá Strýcová! Přemohla Ivanovičovou, v Dubaji je v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová v dnešním čtvrtfinále v Dubaji porazila Anu Ivanovičovou ze Srbska 7:6 a 6:3. Češka postoupila po více než roce na WTA Tour do semifinále, v kterém ji čeká Francouzka Caroline Garciaová.



"Jsem ze svého výkonu potěšená. Zápasy s Anou jsou vždy náročné, protože trefuje míče tvrdě, ale já jsem odehrála výborný zápas," řekla Strýcová na kurtu.

Bez výrazných chyb hrající Strýcová šla v obou setech první do brejku. V úvodní sadě ale výhodu neudržela a o zisku setu rozhodla až v tie-breaku. I ve druhém setu o brejk přišla, ale pak vyhrála zbylé dvě hry, tu poslední bez ztráty fiftýnu.

Strýcová porazila Ivanovičovou po třech prohraných zápasech, v kterých nezískala proti bývalé světové jedničce ani set. "Musela jsem něco změnit. Předtím jsem hrála moc vzadu, teď jsem do toho víc šla a dobře jsem returnovala," řekla.

S Garciaovou má fedcupová vítězka Strýcová pozitivní bilanci 3:1, naposledy ji porazila letos v 1. kole Australian Open. "Bude to zábava," těšila se a měla radost z vydatné podpory českých fanoušků v Dubaji. "Mám dojem, že hraju doma," doplnila.

Strýcová může postoupit do finále dvouhry na okruhu WTA poprvé od října 2014. Jediný titul získala v Québecu před pěti lety.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace dva miliony dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Garciaová (Fr.) - Petkovicová (Něm.) 6:3, 6:4,
Erraniová (It.) - Brengleová (USA) 4:6, 6:1, 6:4,
Svitolinová (Ukr.) - Vandewegheová (USA) 6:4, 1:6, 6:2,
Strýcová (ČR) - Ivanovičová (Srb.) 7:6 (7:5), 6:3.
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud