23. března 2016 • 22:38

Střelec hattricku Hlinka byl rád hlavně za posun do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán sparťanských hokejistů Jaroslav Hlinka dvěma góly v pondělním utkání ve Zlíně pomohl Pražanům k mečbolu v sérii a v dnešním pátém čtvrtfinále hattrickem potvrdil postup mezi nejlepší čtyři. Své trefy stavěl lídr týmu kouče Josefa Jandače na vedlejší kolej a užíval se především postup do semifinále.


"Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Je samozřejmě příjemný dát hattrick... Jsem ale strašně rád za mužstvo, že jsme to dneska zvládli a postoupili jsme do semifinále," okomentoval svůj střelecký příspěvek Hlinka.

Devětatřicetiletý mistr světa a čtyřnásobný extraligový šampion se Spartou je přitom především vyhlášeným nahrávačem. "Nejsem žádný střelec. Já jsem dal hattrick někdy naposledy v nějakých 22 letech a to už je pár let dozadu," potvrdil lídr Sparty, že své branky moc neeviduje.

V play off sice prožil tříbrankový zápas poprvé, ale v základní části vstřelil hattrick naposledy v říjnu 2013, ale zřejmě i kvůli prohře s Vítkovicemi 4:6 jej vymazal z paměti.

Dnes se dvakrát trefil v polovině úvodní části a během 107 vteřin zařídil Spartě vedení 2:0. "Při prvním gólu mi to tam Příba (Daniel Přibyl) posunul, chtěl jsem to jen poslat na bránu a spadlo to tam. Při druhém jsem se teda podíval a viděl jsem tam díru nahoře. Je to i dílem náhody, že to člověk v tu danou chvíli trefí," uvedl čerstvý rekordman v počtu zápasů v dresu Sparty se 721 starty, který vládne i klubové produktivitě.

Po 42 vteřinách závěrečného dějství Hlinka šťastně zvýšil na 4:1. Přibylův pokus se od jeho nohy odrazil za záda Libora Kašíka. "Ani jsem nevěděl, jak mě to trefilo, Akorát jsem tam padal v souboji a Příba mi to trefil myslím do paty. Bylo hlavně důležitý, že to tam spadlo. Byl to takový uklidňující gól," podotkl Hlinka.

Sparta si zkomplikovala situaci v sérii ve druhém domácím utkání, které prohrála 0:4. "Trošku to byla taková facka na probrání a asi nám to pomohlo," uznal Hlinka. Byl rád, že pak se Sparta vrátila k hokeji, s kterým slavila úspěchy v základní části a skončila druhá za suverénním Libercem.

"Je pro nás důležitý držet se naší hry a nenechat se nějakým způsobem od toho odvést soupeřem, který se snaží naopak naší hru nabourat a vnutit nám ten jeho styl. My jsme si to tady v minulém zápase doma nechali vnutit a naštěstí od toho zápasu jsme předváděli to, co jsme hráli celou sezonu," prohlásil Hlinka.

V závěru už podle něj možná byla cítit ze Zlína trošku únava po pětizápasové sérii předkola play off s Třincem. "Ale hráli fakt dobře tu svoji nepříjemnou hru, byli důrazní a nebezpeční. Ani toho během zápasů tolik neměli, ale když už tu šanci měli, byli nepříjemní. I konec nám trošičku zkomplikovali," podotkl Hlinka.

Před úterním pokračováním bojů v play off si rád odpočine. "Rád si lehnu na gauči u televize. Zaslouženě si ten čas užijeme a připravíme se na semifinále," uvedl Hlinka. Nemá žádné přání, zda by raději v semifinále Plzeň či Hradec Králové. "Je to jedno. Jak Hradec, tak Plzeň mají výborné mužstvo, dokazovali to celou sezonu a hráli stabilně," dodal Hlinka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud