29. dubna 2016 • 11:19

Nejrychlejší čas v trénincích na Velkou cenu Ruska zajel Hamilton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejrychlejší čas v trénincích na Velkou cenu Ruska formule 1 dnes v Soči zajel její dosud jediný vítěz Brit Lewis Hamilton z Mercedesu. Úřadující mistr světa časem 1:37,583 minuty v odpoledním tréninku předčil týmového kolegu a lídra mistrovství světa Nica Rosberga z Německa, jenž byl nejrychlejší dopoledne.


Vítěz prvních dvou ročníků Grand Prix v městě zimních olympijských her 2014 Hamilton po třech závodech sezony zaostává za suverénním Rosbergem již o 36 bodů a nemůže si dovolit další zaváhání. Německý pilot vyhrál celkově šest Grand Prix za sebou, v odpoledním tréninku byl však o 867 tisícin sekundy pomalejší než Hamilton.

Mezi oba "Stříbrné šípy" se vklínil čtyřnásobný světový šampion Sebastian Vettel, jenž ale musel zhruba v polovině devadesátiminutového tréninku odstavit své ferrari. "Elektronika nefunguje," hlásil německý pilot týmu do vysílačky.

Protože se vedení stáje posléze rozhodlo vyměnit v jeho vozu převodovku, ztratí Vettel na startovním roštu pět míst oproti výsledku sobotní kvalifikace. Beztrestně je možná výměna po nejméně šesti odjetých závodech za sebou.

Největší pozornost přitáhl v úvodním tréninku Daniel Ricciardo z Red Bullu. Australan absolvoval první kolo s průhledným štítem na kokpitu. Takzvaný "Aeroscreen" by měl chránit piloty před případnými letícími součástmi z ostatních vozů.

"První dojem je pozitivní. Výhled z auta to vůbec neomezuje, a pokud by to v příštích dvaceti letech zachránilo byť jen jediný život, tak proč tomu nedat šanci," řekl Ricciardo, jenž po prvním testovacím kole odjel zbytek tréninku bez štítu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud