30. dubna 2016 • 12:26

Hradec Králové popáté za sebou vyhrál a vede tabulku FNL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Hradce Králové nadále vedou tabulku Fotbalové národní ligy, když ve 25. kole zvítězili 2:0 na hřišti předposledního Vyšehradu. Připsali si pátou výhru v řadě a na prvním místě mají náskok jednoho bodu na druhé Znojmo a čtyř bodů na třetí Karvinou. Ta doma porazila poslední Olomouc B 2:0 a má ještě zápas k dobru.


Na Vyšehradě se hrála ofenzivní partie s mnoha šancemi, ale střelci se dlouho nedokázali prosadit. Až ve 40. minutě fauloval Kučera ve vápně Malinského a sudí nařídil pokutový kop, který proměnil Petr Mareš.

Hradec pak měl řadu dalších šancí, ale domácí držel brankář Štěpanovský. Při Zorvanově střele mu pomohlo břevno. Pojistku přidal až v 72. minutě Vlkanova po hezké akci Malinského. Vyšehrad už s výsledkem nic neudělal, Mareš vykopl domácím míč z prázdné branky. Hradec tak v posledních šesti zápasech inkasoval jediný gól.

Karviná si proti olomouckému béčku připsala třetí výhru po sobě, kterou zařídil záložník Moravec. Poprvé se trefil ve 13. minutě povedeným přehozením brankáře Blahy, pojistku bývalý hráč Bohemians 1905 přidal po hodině hry. Hanáci utrpěli čtvrtou prohru z posledních pěti kol.

V dalších dnešních utkáních Vlašim doma porazila Pardubice 2:1, stejným výsledkem Opava na svém hřišti zdolala Ústí nad Labem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud