30. dubna 2016 • 19:14

Koreš svými výkony drží Zlín nad sestupovou propastí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Štěpán Koreš pomáhá držet prvoligového nováčka ze Zlína nad sestupovou propastí. Sedmadvacetiletý fotbalista při posledních remízách s Teplicemi a Duklou skóroval, dnes zase pomohl asistencí k bodu na Slovácku (1:1). Po odchodu Lukáše Železníka a zranění Tomáše Poznara je Koreš se sedmi brankami nejlepším zlínským střelcem.


Kmenový hráč Slavie mohl v Uherském Hradišti dát třetí ligový gól za sebou. V 63. minutě přehodil brankáře Milana Heču, ale trefil pouze břevno. "Už když jsem kopal, tak jsem cítil, že to bude moc. Je to škoda. Při této akci mi pomohl pravý obránce Slovácka, který chtěl přihrát zpět brankáři. Možná trochu zazmatkoval a tím mně nabídl krásnou šanci," řekl novinářům Koreš.

Šest minut před koncem své střelecké zaváhání napravil. Unikl opět po levém křídle a z jeho zpětné nahrávky Senegalec Dame Diop vyrovnal. "Na tréninku Diop takhle góly dává. Věřil jsem, že to uklidí k tyči. Má přesnou střelu. Na začátku akce jsem si nevšiml, že se mnou běží. Až když jsem se otočil a uviděl jej, tak jsem mu přihrál," popsal situaci rodák z Písku.

Hned po vyrovnávacím gólu běžel k tribuně zlínských fanoušků, aby je svými gesty ještě více rozpumpoval. "Chtěli jsme konec utkání zvládnout a vybojovat alespoň bod. Fanoušci nám pomohli. A dnešní derby mělo grády," usmál se Koreš, který přiznal, že vzhledem k vypracovaným šancím je remíza spravedlivá.

Zlín si připsal titul vládce kraje, neboť první podzimní duel nad Slováckem doma vyhrál 2:1. Zápas však měl hlavně v prvním poločase mdlé tempo. "Bylo to zřejmě tím, že se hrálo už od tří hodin. Kdyby utkání začalo večer, tak by se nám lépe dýchalo i běhalo. Fotbal tím, že se hrálo tak brzy, utrpěl," prohlásil záložník Fastavu.

"Ševci" na jaře ani na jedenáctý pokus nezvítězili a tři kola před koncem ligy mají v tabulce čtyřbodový náskok na předposlední Olomouc. "Zachráněni ještě nejsme. Ale bod zvenku se počítá. Nyní nás čeká doma utkání s Příbramí, které musíme zvládnout. Bude to pro nás zápas jara," upozornil Koreš.

Netuší, zda se v létě vrátí do Slavie, nebo bude pokračovat ve Zlíně. "Zatím žádná jednání neproběhla, takže nevím. Ale na to bude čas po sezoně," dodal bývalý fotbalista Mladé Boleslavi nebo Českých Budějovic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud