30. dubna 2016 • 20:21

Hlasy po utkání 27. kola první fotbalové ligy Plzeň - Ostrava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 27. kola první fotbalové ligy Viktoria Plzeň - Baník Ostrava (2:0):


Karel Krejčí (trenér Plzně): "Každý titul je příjemný, já tady mám už čtvrtý, protože do toho počítám i ten dorostenecký, ale tento je určitě nejcennější, protože je první v pozici hlavního trenéra, který má velikou zodpovědnost. Jsem dojatý a šťastný, protože jsme si titul opravdu zasloužili. Je neskutečné, co jsme tu dokázali. Já si to nijak nepřipouštěl, chtěl jsem vyhrát jen ten další zápas a nakonec je z toho tahle vítězná šňůra, která je hodně zajímavá. Máme tu silné individuality, ale musím pochválit kluky za to, jak hráli jako tým."

Jan Kovařík (záložník Plzně): "Je to zasloužený titul. Po celou sezonu jsme prokazovali dobrou kvalitu. Je dobře, že jsme to urvali tři kola před koncem, teď máme klid a můžeme si závěr ligy užít. K naprosté spokojenosti se sezonou nám chybí jen postup do jarních bojů Evropské ligy, ale zas jsme měli čas se připravit a soustředit na titul, ze kterého máme obrovskou radost."

Roman Hubník (obránce Plzně): "Celou sezonu jsme odehráli dobře. I když tam byly pasáže, kdy se nám nedařilo, tak jsme to urvali. Udělali jsme rekord a můžeme si titul pořádně užít před těmito skvělými fanoušky. Navíc musím poděkovat Baníkovcům, že přispěli ke skvělé atmosféře. Začátek jara pro nás nebyl dobrý herně, ale výsledkově jsme to zvládali. Pak jsme se zlepšili i herně. Na jaře jsme neztratili ani bod, proto teď slavíme."

Milan Petržela (záložník Plzně): "Je to krásné, všechny ty tituly jsou bomba. Ale ten první pořád zůstává nejemotivnější. Pak i ten loňský pro Mariána Čišovského. To bylo také dojemné. Titul je podle mě zasloužený, protože jsme vyhrávali a dělali body."

Daniel Kolář (záložník Plzně): "Po zimní přípravě nám nikdo nevěřil, i když jsme vedli o tři body, ale my jsme udělali neuvěřitelnou šňůru, která se asi jen tak někomu nepovede. Všichni jsme titul moc chtěli. Říkalo se, že už jsme přesycení a staří, ale 16 výhrami v řadě jsme ukázali, že to tak rozhodně není. Tentokrát u toho sice Pavel Horváth nebyl na hřišti, ale myslím, že si oslavy užije stejně."

Michael Krmenčík (útočník Plzně): "Byl jsme tu dlouho nechtěný, ale za poslední rok jsme udělal progres, vzali mě zpět a teď mohu slavit titul. Já už měl jeden, ale tehdy jsme odehrál jen pár minut. Teď jsem byl s klukama celé jaro v kabině, dal jsem góly Spartě, takže si ho užívám více."

Vlastimil Petržela (trenér Ostravy): "Plzeň už byla nachystaná na slavení. My jsme se snažili fotbal nezkazit a hrát. Vítězství Plzně bylo zasloužené, ale my tam také neměli špatné úseky. Mohli jsme jít i do šancí, ale zbytečně jsme vymýšleli. Pro kluky to byla škola. U penalty Vojta Šrom trochu zaspal, ale také byl problém, že stopeři nechali Ďuriše mezi sebou. Nemáme se však za co stydět. Teď mě mrzí, že ligu už hrát nebudeme, protože jsem si na to zas zvykl. Už jsem to trochu zabalil, teď jsem k tomu zas přičichl a začalo se mi to líbit. Ze začátku jara jsem sestup bral jako hotovou věc, moc jsem o tom nepřemýšlel, protože situace byla naprosto ztracená. Ale jak přibývá zápasů, máme dobrou atmosféru, chodí lidi, tak to na mě trochu doléhá a teď mi to bude chybět. Je mi to strašně líto, protože věřím, že bychom příští rok mohli ligu hrát. Kluci na to fotbalově mají, potřebují jen dozrát fyzicky."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud