1. května 2016 • 11:01

Hokejový brankář Kovář po třech letech skončil v Jekatěrinburgu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový brankář Jakub Kovář po třech letech končí v Jekatěrinburgu. Reprezentační gólman, jenž se z rodinných důvodů omluvil z účasti na mistrovství světa v Rusku, měl v uplynulé sezoně spory s trenérem Andrejem Razinem.


Klub odchod své opory oficiálně neoznámil, nicméně podle serveru championat.ru se obě strany dohodly na předčasném ukončení smlouvy po vzájemné dohodě. Sedmadvacetiletý Kovář v uplynulém ročníku absolvoval v základní části 42 zápasů, nejméně za jeho působení v KHL. V play off, v němž Jekatěrinburg vypadl v prvním kole s pozdějším Magnitogorskem, za který hraje Kovářův mladí bratr Jan, odchytal pouze jedno celé utkání.

"Odchytal jsem jen první zápas, který jsme v Magnitogorsku vyhráli. Pak si trenér řekl, že to tým zvládne i beze mě... Celou sezonu jsem jen doufal, že mi dá pokoj a nechá mě v klidu chytat. To on ale v plánu neměl," řekl Kovář minulý týden v rozhovoru pro Deník.

Účastník čtyř mistrovství světa a olympijských her v Soči odešel do Jekatěrinburgu v roce 2013. Předtím byl písecký rodák Kovář oporou Českých Budějovic.

Spolu s Kovářem v Jekatěrinburgu skončil i útočník Ondřej Roman, jenž se po roce vrací do Vítkovic. Nováčkem bude bývalý sparťanský útočník Jan Buchtele, v klubu zůstává Petr Koukal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud