1. května 2016 • 13:36

Sáblíková si zkusila na Gracii časovku, dojela by šestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Martina Sáblíková absolvovala v rámci přípravy na olympijské hry v Riu de Janeiro sobotní časovku mezinárodního cyklistického etapového závodu žen Gracia Orlová. První letošní ostrý souboj s chronometrem jela v souladu s pravidly mimo soutěž a 13,5 kilometru zvládla za 18 minut a 13 vteřin, což by ji mezi účastnicemi závodu řadilo na šestou příčku.


"Jsem ráda, že mi organizátoři umožnili odjet tady časovku mimo soutěž, moc mě to potěšilo. Fakt jsem nevěděla, co od toho čekat. Na rovině jsem časovku nejela hodně dlouho, od mistrovství světa," připomněla trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení, která se však věnuje i cyklistice a nemá v tuzemsku v současnosti konkurenci. "Takže jsem docela překvapená. Mile samozřejmě," řekla Sáblíková v rozhovoru pro Moravskoslezský deník.

Právě v září v Richmondu vyjela 12. příčkou účastnické místo na olympiádě. A na tu se nyní začíná naplno soustředit. "Vlastně teprve začínáme, Martina má odjeto asi jen dva tisíce kilometrů, to je málo," připustil její trenér Petr Novák, jenž byl ale s výkonem své svěřenkyně spokojený.

"Stopu jsem prý na posledním úseku držela dobře," pousmála se Sáblíková. "Byla to letos moje první časovka, takový testík, jak na tom vlastně jsem. Jsem opravdu ráda, že jsem ji odjela tak, jak jsem ji odjela. Měla jsem strach, jestli to vůbec zvládnu v nějakém přijatelném čase, přece jen to bylo poprvé," hodnotila Sáblíková.

Vedla si dobře i přesto, že za sebou má jen měsíc a půl na kole. A v časovce má letos najeto podle svého odhadu jen asi 300 kilometrů. "O to těžší to bylo. Také jsem s napětím očekávala, jak to dopadne. Ale bylo to fajn, na silnici nebyl žádný provoz, což je pro mě důležité. Sebelepší trénink vám nenasimuluje normální ostrý závod. Na začátku letní sezony je to pro mě skvělé porovnání s ostatními," pochvalovala si Sáblíková.

Ví však, že má co dohánět. Napověděla jí v tomto ohledu i malá chyba, kdy se jí v jedné zatáčce smýklo kolo. "Na malou chvíli ve mně hrklo, ale koneckonců, na to jsem z tréninku docela zvyklá. Vždycky začnu brzdit o něco dřív. To ten disk. Ještě to musím vypilovat," řekla Sáblíková, jež na nejbližší dny zamířila na soustředění na Mallorku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud