1. května 2016 • 21:43

Švýcaři mají v nominaci na MS pět posil z NHL, čekají na Josiho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pět posil z NHL mají v nominaci na mistrovství světa v Rusku hokejisté Švýcarska, kteří budou v základní skupině A jedním ze soupeřů české reprezentace. Kouč Patrick Fischer má v kádru brankáře Reta Berru z Colorada, obránce Raphaela Diaze z New York Rangers, Yannicka Webera z Vancouveru a útočníky Nina Niederreitera z Minnesoty a Svena Andrighetta z Montrealu.


Ve hře mají Švýcaři ještě v play off NHL obránce Romana Josiho v Nashvillu a budou čekat, zda bude k dispozici. Predators prohrávají se San Jose 0:1 na zápasy a série bude rozhodnutá nejdříve ve čtvrtek 5. května, či nejpozději týden nato. Pokud by byl Josi k dispozici, nedočkal by se startu jeden hráč ze současného pětadvacetičlenného kádru.

V něm je deset hráčů, kteří jsou vicemistry světa z roku 2013 ze Švédska a Finska. U vyrovnání nejlepšího výsledku v historii z roku 1935 byli Berra, Diaz, Niederreiter a také zadáci Eric Blum, Robin Grossmann a forvardi Andres Ambühl, Morris Trachsler, Denis Hollenstein, Simon Moser a Julian Walker.

Další majitel tři roky starého stříbra Matthias Bieber z Klotenu vypadl při posledním škrtu. Skončili také další útočníci Tristan Scherwey z Bernu a Christoph Bertschy, který sehrál v sezoně v NHL tři zápasy za Minnesotu a jinak působil na farmě v Iowě v AHL, a zadáci Romain Loeffel ze Ženevy a Ramon Untersander z Bernu.

Vedle pětice posil z NHL je v týmu ještě bek Christian Marti, jenž hrál na farmě Philadelphie v Lehigh Valley v AHL a objevil se na dva duely i v Readingu v ECHL. Zbývajících devatenáct nominovaných působí ve švýcarské lize. Je mezi nimi i brankář Robert Mayer ze Ženevy, rodák z Havířova, který už reprezentoval vedle mládežnických výběrů také na světovém šampionátu v roce 2014 v Minsku.

Generálku před MS sehrají Švýcaři v úterý v Basileji proti Německu.

Do šampionátu vstoupí v sobotu 7. května proti Kazachstánu, v dalších duelech narazí na Norsko, Dánsko, Lotyšsko, Rusko, Švédsko a v úterý 17. května od 11:15 SELČ na českou reprezentaci.

Nominace hokejistů Švýcarska na MS v Moskvě a Petrohradu (6.-22. května):

Brankáři: Robert Mayer (Ženeva), Sandro Zurkirchen (Ambri-Piotta), Reto Berra (Colorado Avalanche/NHL),

obránci: Félicien Du Bois, Noah Schneeberger (oba Davos), Eric Blum (Bern), Patrick Geering (Curych), Robin Grossmann (Zug), Raphael Diaz (NY Rangers/NHL), Christian Marti (Lehigh Valley/AHL), Yannick Weber (Vancouver/NHL),

útočníci: Andres Ambühl, Samuel Walser, Dino Wieser, Marc Wieser (všichni Davos), Grégory Hofmann, Julian Walker (oba Lugano), Reto Schäppi, Morris Trachsler (oba Curych), Denis Hollenstein (Kloten), Simon Moser (Bern), Gaëtan Haas (Biel), Lino Martschini (Zug), Sven Andrighetto (Montreal/NHL), Nino Niederreiter (Minnesota/NHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud