3. května 2016 • 15:13

Počet dostihových dnů a suma na výhry se v Pardubicích nemění

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dostihové závodiště v Pardubicích letos plánuje deset dostihových dnů s 80 dostihy, obdobně jako v minulé sezoně. Stejně jako vloni je na výhry připraveno asi 15 milionů korun. Víc hospodaření firmy nedovoluje, řekl dnes novinářům místopředseda představenstva Dostihového spolku Michael Skalický.


"Snažíme se, aby růst v Pardubicích byl, ale jsme bohužel limitovaní ekonomickou historií," uvedl Skalický.

Dostihový spolek stále zatěžují splátky dluhů z minulosti, které vznikly před rokem 2011. Po komunálních volbách o rok dříve se změnilo představenstvo a dozorčí rada spolku, později vyšlo najevo, že účetnictví je v nepořádku a společnost má vysoké závazky. V roce 2011 společnost skončila se ztrátou zhruba 11 milionů korun. Nově také spolek musí platit doměrky finančnímu úřadu.

Podle předsedy představenstva Dostihového spolku Richarda Benýška se závodiště bude stále více otvírat veřejnosti i mimo dostihové dny. Návštěvníky by tam měly přilákat další sportovní či zábavní akce. Velkou událostí bude podle pořadatelů mistrovství ČR ve všestrannosti, které nabídne soutěže všech kategorií v jeden čas na jednom místě. Zajímavé by měly být i parkurové soutěže, závody spřežení, přehlídka psů nebo výstava Koně v akci.

Zahajovací dostihový mítink se uskuteční 7. května. Dostihová sezona v Pardubicích vyvrcholí 9. října 126. Velkou pardubickou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud