3. května 2016 • 19:03

Sedm hráčů zlaté generace se symbolicky rozloučilo s reprezentací

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sedm hráčů zlaté generace českého hokeje se dnes před atraktivním přípravným zápasem s Kanadou symbolicky rozloučilo s aktivní reprezentační kariérou. Před generálkou na světový šampionát v Rusku převzali za ovací zaplněné O2 areny pamětní dresy Pavel Patera, Martin Ručinský, David Moravec, David Výborný, Petr Čajánek, Viktor Ujčík a Tomáš Vlasák.


Nejvíce vavřínů z oceněné sedmičky sklidil olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa Patera, současný kouč prvoligového Kladna. Jen o jedno světové zlato méně má Ručinský, který bude generálním manažerem reprezentace pro Světový pohár.

Vítězem olympiády z Nagana a zároveň dvojnásobným světovým šampionem je Moravec, manažer reprezentace žen. Pět zlatých medailí ze světových šampionátů posbíral Výborný, nový sportovní manažer extraligové Mladé Boleslavi. Třikrát byli u triumfu na mistrovství světa shodně Čajánek, nynější asistent jihlavského trenéra Ujčík a také Vlasák, který je sportovním manažerem Plzně.

Českou a kanadskou hymnu před úvodním vhazováním zazpívala Karolína Gudasová, držitelka Ceny Thálie 2015 v oboru muzikál, opereta nebo jiný hudebně dramatický žánr. Třiadvacetiletá zpěvačka, muzikálová herečka a tanečnice je dcerou bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase a sestrou Radka Gudase, který hraje NHL za Philadelphii.

"Byla jsem trošku nervózní, protože zazpívat státní hymny, to přece jen není úplně sranda. A ta česká je ještě o to horší, když je pro tolik diváků, protože pak hodnotí více očí. V té kanadské to jde sice nahoru, ale angličtina je pěkně zpěvná," řekla novinářům Gudasová.

Na ceremoniál oblékla dres s číslem tři, jež provázelo během kariéry otce i bratra. "Rozhodli jsme se, že vezmeme ten poslední reprezentační, tedy bráchův ze Soči. Byla jsem tady jako zástup za něho, aby se na něj fanoušci nezlobili, že tu není. Stejně tak by zastoupil on mě - umí zpívat hezky a hraje i na kytaru," smála se Gudasová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud