4. května 2016 • 12:24

Ruská moderní gymnastka Mamunová je favoritkou Grand Prix v Brně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvacetiletá ruská moderní gymnastka Margarita Mamunová bude hlavní hvězdou víkendového závodu Grand Prix v Brně, v němž obhajuje prvenství ve víceboji z minulých tří let. Do soutěže zasáhne 18 závodnic ze 14 zemí, české barvy budou hájit Anna Šebková a Monika Míčková, pro kterou bude po neúspěchu v nedávné olympijské kvalifikaci v Riu de Janeiro brněnská akce loučením s aktivní kariérou.


Do okruhu favoritek patří kromě stříbrné medailistky ve víceboji z loňského světového šampionátu Mamutové také Běloruska Melitina Stanjutová, Gruzínka Salome Pažavová a Rakušanka Nicol Ruprechtová. Toto kvarteto si vybojovalo účast na hrách v Riu.

"Vzhledem k olympiádě dostal přednost tento jarní termín, v němž se nám podařilo získat na start velmi kvalitní obsazení zahraničních závodnic," uvedla na dnešní tiskové předsedkyně Českého svazu moderní gymnastiky Blanka Mlejnková.

Čtyřiadvacetiletá Míčková by ráda při svém posledním startu předvedla co nejlepší výkon. "Původně jsem chtěla skončit až po olympijských hrách. Kvalifikace mi nevyšla, proto jsem dala přednost rozlučce při mém nejoblíbenějším závodě v domácím prostředí," řekla Míčková. Ve startovní listině už chybí i její velká rivalka Nataly Hamříková, která skončila s aktivní činností na začátku roku.

Brněnský závod je letos třetím pokračováním v šestidílném seriálu. V sobotu začne ve 14:00 vícebojem, v neděli od 13:30 budou na programu finálová cvičení a od 15:45 Gala Show nejlepších závodnic pod názvem Stuhová víla. Program doplní také mezinárodní Tart Cup juniorek, který začne v pátek ve 14:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud