5. května 2016 • 10:06

Hokejový útočník Novotný bude hrát za Čeljabinsk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jiří Novotný bude pokračovat v Kontinentální lize v dresu Čeljabinsku. Mistr světa z roku 2010 podepsal s Traktorem roční smlouvu. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.


"Jiří Novotný je velmi zkušený hráč, který odehrál velký počet zápasů v NHL, na mezinárodním poli v dresu české reprezentace i v Kontinentální lize. Je to bojovník do morku kosti a velký profesionál. Počítáme s ním do elitních dvou útoků," uvedl prezident klubu Sergej Gomoljako.

Novotného přirovnal ke krajanu Janu Bulisovi, jenž v odehrál za Čeljabinsk čtyři sezony, byl oblíbený mezi fanoušky a zařadil se mezi nejvýraznější postavy v historii klubu. "Mluvili jsme z lidmi z jeho bývalých klubů a věřím, že zaujme stejně výraznou roli jako ve Lvu (Praha) i Lokomotivu (Jaroslavl) a stane se jedním z vůdců týmu," řekl trenér Anvar Gatijatulin.

Dvaatřicetiletý Novotný působí v KHL od roku 2009 a postupně hrál za Atlant Mytišči, Barys Astana, Lva Praha a naposledy za Lokomotiv Jaroslavl. V Rusku odehrál odchovanec Jindřichova Hradce včetně play off téměř 380 zápasů s bilancí 71 branek a 117 asistencí.

Účastník olympijských her v Soči působil i v NHL, kde nastupoval za Buffalo, Washington a Columbus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud