5. května 2016 • 20:20

Házenkářky odehrají závěr kvalifikace ME se stejným týmem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér házenkářské reprezentace Jan Bašný nominoval na závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy 18 hráček. Kouč vsadil na sestavu z březnových kvalifikačních utkání se Srbskem, která tak odehraje i rozhodující duely proti Itálii a Ukrajině.


Reprezentantky se sejdou 26. května v Praze. "Sestava je stabilní, nominoval jsem hráčky, které se minule osvědčily. Doufám, že všechny budou k dispozici a před srazem se žádná z nominovaných házenkářek nezraní," uvedl Bašný na svazovém webu.

Proti Itálii, která je ve skupině bez bodu poslední, nastoupí český tým 1. června v Conversanu. O tři dny později čeká reprezentantky poslední zápas s Ukrajinou, která za nimi na třetím místě tabulky zaostává o bod. Hrát se bude v Mostu.

"Oba zápasy, které nás čekají, mohou a nemusí být důležité. To nezáleží jen na našich výsledcích, ale i na výsledcích ostatních týmů. Nejdřív se samozřejmě budeme koncentrovat na Itálii. A podle toho, jaký podáme v Itálii výkon a jak budou hrát Ukrajinky se Srbkami, se uvidí, co bude dál," dodal Bašný.

Ze všech kvalifikačních skupin postoupí na prosincový šampionát ve Švédsku první dva celky, doplní je nejlepší tým z třetích míst.

Nominace českých házenkářek na závěrečné zápasy kvalifikace ME 2016:

Brankářky: Dominika Müllnerová, Barbora Raníková, Lucie Satrapová.

Pravé spojky: Michaela Hrbková, Helena Ryšánková.

Střední spojky: Kateřina Keclíková, Iveta Luzumová, Petra Růčková, Martina Weisenbilderová.

Levé spojky: Markéta Jeřábková, Kamila Kordovská.

Pravá křídla: Lenka Hradilová, Jana Knedlíková, Michaela Janoušková.

Levá křídla: Veronika Malá, Kristýna Salčáková.

Pivotky: Petra Adámková, Alena Stellnerová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud