6. května 2016 • 11:18

Hejnová zrušila start na Diamantové lize v Dauhá, bolí ji šlacha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová na poslední chvíli zrušila účast na dnešním úvodním mítinku prestižní Diamantové ligy v Dauhá. Důvodem je bolavá Achillova šlacha.


"Bohužel první Diamantová liga se bude muset obejít bez mé účasti. Pobolívá mě achilovka a vzhledem k tomu, že je olympijská sezona, tak nechci nic riskovat. Raději jsem svůj start odvolala, aby se nestalo něco horšího," oznámila novinářům.

Hejnová se do Kataru přesunula ze soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu, kde strávila tréninkem dva měsíce. Už v týdnu hovořila o tom, že ji šlacha pobolívá, ale odhlásit se rozhodla až dnes.

Nyní se vrátí do Prahy na vyšetření. "Absolvuji nějaké testy a udělám potřebné kroky k tomu, abych byla v pohodě na další závody," prohlásila. Pokud vše půjde podle plánu, měla by poprvé v sezoně startovat v pátek 20. května na Zlaté tretře v Ostravě.

"Neděje se nic vážného. Věřím, že je to jen únava ze soustředění, ale opravdu je lepší sezonu začít zdravá, než aby se něco přihodilo," uvedla překážkářka, která se loni v Pekingu vrátila po zlomenině nohy druhým titulem mistryně světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud