6. května 2016 • 17:11

Obě české squashové reprezentace se vrátí mezi evropskou elitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obě české reprezentace se na mistrovství Evropy ve squashi družstev ve Varšavě dostaly do finále druhé divize a tím si zajistily pro příští rok účast mezi elitou. Muži slavili postup do nejlepší osmičky po výhře nad Walesem 3:1, ženy v rozhodujícím zápase přehrály Maďarky 3:0.


Muži byli naposledy v první divizi v roce 2011. "Pro český squash je to ohromný úspěch. V příštím roce si zkusíme zápasy proti absolutní elitě, což nás hodně posune," uvedl v tiskové zprávě Jan Koukal, který je na evropském šampionátu v pozici české jedničky a hrajícího kouče.

Proti Walesu se v semifinálovém duelu neprosadil, neboť prohrál ve třech setech s Peterem Creedem. Daniel Mekbib a Martin Švec ale svá utkání zvládli a v rozhodujícím duelu Petr Martin uhrál potřebný set proti Joelu Makinovi.

Muži v sobotním finále druhé divize nastoupí proti Švýcarům, ženy proti Španělkám. "Ty budou rozhodně nejtěžší. Na druhou stranu už finále můžeme odehrát v psychické pohodě, do elitní divize jsme se vrátily," uvedla Zuzana Kubáňová. Spolu s ní dnes postupové výhry vybojovaly Anna Klimundová a Eva Feřteková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud