27. května 2016 • 11:46

Sluková s Hermannovou vyřadily v Moskvě mistryně světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítězství nad úřadujícími mistryněmi světa vybojovaly plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou na Grand Slamu Světového okruhu v Moskvě. Česká dvojice zdolala Brazilky Agathu a Barbaru po třísetové bitvě 21:14, 13:21, 17:15 a po následné osmifinálové prohře s dalším brazilským párem Juliana, Tatiana Limaová obsadila deváté místo.


"Nečekaly jsme to, protože Brazilky jsou skvělý pár," řekla Sluková na kurtu po postupu z úvodního kola play off. "Je to pro nás velké vítězství. Poslední míč byl na čáru a pro nás, máme ohromnou radost," dodala. "I když jsme to mohly zakončit ve třetím setu asi o tři mečboly rychleji, ale jsme ženský a nervíčky pracovaly na všech stranách. Udržely jsme ale koncentraci a prostě chtěly vyhrát," uvedly české hráčky na facebooku.

Sluková s Hermannovou se přitom na písku v ruské metropoli rozjížděly pomaleji. V kvalifikaci vydřely postup až ve třech setech, pak ve skupině dvakrát neuspěly proti favoritkám a postup do play off si zajistily na poslední chvíli ve čtvrtek.

Dnes ale proti vítězkám loňského MS v Haagu vyrukovaly odvážně a jasně získaly první set (21:14). Pak sice Brazilky hru vyrovnaly, jenže do koncovky tie-breaku šly české volejbalistky s mírným náskokem a dokázaly ho udržet. Cenný úspěch slavily po 47 minutách hry.

Další třísetový zápas už ale Sluková s Hermannovou v osmifinále nezvládly, tie-break tentokrát o dva míče vyhrály nasazené šestky Juliana a Tatiana. Juliana má rovněž zlato (2011) a další čtyři medaile z MS (s Larissou), s Tatianou hraje první sezonu.

"I to je sport, občas to prostě nevyjde. Byly to super zápasy, odnášíme si z nich spoustu informací, odvážíme si ale také bohužel zranění, které se stalo v druhém setu teď proti Brazilkám. Zápas jsme sice ještě dohrály, ale zatím nevíme, jak moc je to vážné," napsaly volejbalistky bez dalších podrobností.

Letošním maximem Slukové s Hermannovou je pátá příčka z Antalye a největším společným úspěchem loňské prvenství ze stejné turecké destinace. Dnešním cenným výsledkem z Moskvy si zvedly sebevědomí před mistrovstvím Evropy, které bude v příštím týdnu hostit švýcarský Biel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud