27. května 2016 • 22:32

Schickův životní týden: maturita a pak gól za národní tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší týden v životě má za sebou fotbalový reprezentant Patrik Schick. V pondělí úspěšně složil maturitu a v pátek prožil debut v národním týmu. A navíc snový debut, jelikož se na výhře nad Maltou 6:0 podílel gólem a nahrávkou.


"Dá se říct, že to je jeden z největších týdnů v mém životě. Hodně povedený," řekl v rozhovoru s novináři Schick. "Jsem rád, že jsem dnes nastoupil, a že jsem dal gól a na jeden nahrál, to už je jen taková třešnička," dodal.

Přitom místo premiérového zápasu za reprezentaci měl ve škole skládat zkoušku z dospělosti. "Původní termín jsem měl dnes, ale povedlo se to přesunout na pondělí, když jsme ještě byli v Praze. Přes víkend jsem se šrotil a pak se to povedlo. Školu už mám za sebou a teď se mohu plně soustředit na fotbal," prohlásil absolvent obchodní akademie.

Na soustředění do Rakouska už odjížděl s tím, že je spíše náhradníkem, který se do konečné nominace nevejde. I tak si ale cení zkušeností, které může v reprezentaci nabrat.

"Já si cením toho, že jsem se vůbec dostal do tohoto užšího výběru. Když na Euro nepojedu, tak zklamaný nebudu. Jsem s tím smířený. Ale vím, že nominace ještě uzavřená není, tak se do toho snažím dávat maximum. Šance pořád trvá. Rozhodně si z toho ale nedělám hlavu. Když to nevyjde, tak to nevyjde," dodal Schick.

Největším zážitkem pro odchovance Sparty, který v uplynulé sezoně zářil v dresu Bohemians Praha 1905, je možnost trénovat s Tomášem Rosickým. "Kdybych měl říct, co tu na mě za ten týden udělalo největší dojem, tak rozhodně Tomáš. Možnost sledovat ho na vlastní oči a trénovat s ním je výborná," uvedl dvacetiletý útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud