28. května 2016 • 10:06

Farah a Kovacs předvedli na Diamantové lize v Eugene výkony roku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brit Mohamed Farah a Američan Joe Kovacs se v úvodní části dvoudenního mítinku Diamantové ligy v Eugene postarali o nejlepší letošní světové výkony. Farah vyhrál závod v běhu na 10.000 metrů v čase 26:53,71, Kovacs v pátek předvedl tři nejdelší vrhy koulí v sezoně a zvítězil výkonem 22,13 metru.


Dvojnásobný olympijský vítěz Farah zafinišoval 60 metrů před cílem, předběhl Keňana Williama Sitonika a udržel pětiletou neporazitelnost na desetikilometrové trati. "Nikdo nechce prohrávat," usmál se Farah, který trénuje v nedalekém Portlandu. "Navíc jsem za cílem ani nebyl unavený, to je dobré znamení," prohlásil Brit.

Mistr světa Kovacs poslal kouli na značku 22,13 metru v posledním pokusu a celkem předvedl tři nejdelší vrhy roku. Může tak doufat, že se nebude opakovat rok 2012, kdy skončil v domácí olympijské nominaci čtvrtý a do Londýna nejel.

Mítink pokračuje dnes od 21:15 SELČ dalšími disciplínami. Mezi oštěpaři bude házet také český reprezentant Jakub Vadlejch, míli poběží Jakub Holuša. Tahákem bude souboj Američanů Justina Gatlina, Tysona Gaye a Michaela Rodgerse s Jamajčanem Asafou Powellem v běhu na 100 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud