28. května 2016 • 15:08

FIBA zrušila suspendaci čtrnácti basketbalových federací

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení evropské basketbalové federace FIBA Europe v pátek na zasedání v Dublinu zrušilo dubnovou suspendaci 14 členských svazů včetně basketbalových velmocí Španělska, Ruska či Srbska. Trest byl původně udělen za to, že se kluby z těchto zemí hlásily do Eurocupu, který FIBA nepodporuje.


FIBA Europe v březnu varovala asociace, že pokud budou podporovat "agresivní a ilegální" chování společnosti ECA, organizující Euroligu a Eurocup, nebudou se moci účastnit soutěží evropské federace. To znamená především mistrovství Evropy v příštím roce.

V dubnu k této suspendaci sáhla u 14 asociací. Vedle Španělska, Ruska a Srbska se to týkalo také Chorvatska, Litvy, Řecka, Itálie, Izraele, Černé Hory, Makedonie, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Polska a Turecka. V pátek však po šesti týdnech zákaz zrušila, jelikož se týmy z Eurocupu odhlásily a federace vyjádřily FIBA podporu.

"Národní federace zareagovaly pozitivně na březnovou výzvu a v důsledku toho žádná z federací není negativně ovlivněna tehdejším rozhodnutím. Všechny národní týmy v současné chvíli mohou startovat v soutěžích organizovaných FIBA Europe," stojí v prohlášení FIBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud