28. května 2016 • 18:07

Moderní pětibojař Kuf skončil na MS v Moskvě jedenáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Moderní pětibojař Jan Kuf skončil na mistrovství světa v Moskvě jedenáctý, Ondřej Polívka obsadil ve finále 34. místo. Zvítězil Francouz Valentin Belaud o čtyři sekundy před Rusem Alexandrem Lesunem, který obhájil loňské stříbro a získal medaili na sedmém šampionátu za sebou.


Oba české reprezentanty připravil o vyhlídky na lepší výsledek už úvodní šerm. "Vůbec jsem nedokázal šermovat, jak potřebuju. Po první půlce jsem byl v minusu, ta druhá už byla naštěstí o trochu lepší. Skončil jsem v polovině startovního pole, ale ta nejlepší desítka mi odskočila," uvedl Kuf v tiskové zprávě.

"Honza doplatil na to, že kvůli zranění letos tolik nezávodil," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera. "Na Ondrovi se projevila únava z kvalifikace, kde musel jít závěr naplno, a taky asi vědomí, že musí uspět, pokud chce jet na olympijské hry. Těžko říct, po třetině šermu ale bylo jasné, že je ze hry o účast v Riu venku," dodal.

Kufovi vyšla mnohem lépe druhá polovina soutěže, na koni byl nejlepší a v závěrečné kombinaci běhu se střelbou měl pátý čas. Od bronzové medaile, kterou získal předloni ve Varšavě, ho nakonec dělilo 27 sekund.

"Běh byl super. Vybíhal jsem v balíku lidí, kteří mívají kombi nejlepší, a všem jsem utíkal. To byl fajn pocit," řekl s úsměvem Kuf. "Jedenácté místo nevypadá úchvatně, ale po tom šermu víc chtít nemohu. Na druhou stranu směrem k Riu bylo na MS mnohem víc pozitiv než negativ. Věřím, že se máme v létě na co těšit," slíbil pětadvacetiletý pětibojař.

Soutěž týmů vyhrál Egypt, jehož trojice se seřadila od čtvrtého do šestého místa. Češi byli po vyřazení Davida Kindla v kvalifikaci osmí. Olympijský vítěz David Svoboda kvůli nemoci start v Moskvě zrušil.

Šampionát zakončí nedělní závod smíšených štafet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud