29. května 2016 • 20:16

Zápy vyhrály 2:1 v Kolíně a uhájily vedení v ČFL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Záp v dnešním utkání 31. kola ČFL vyhráli 2:1 v Kolíně a uhájili dvoubodový náskok v čele před druhými Jirny. Ty porazily 4:2 k sestupu odsouzenou Čáslav.


Na třetí příčku se prodrala Viktoria Žižkov zásluhou vítězství 3:1 nad Chrudimí, přičemž na čelo tabulky ztrácí tým z Prahy 3 pět bodů. Aktuální lídr tabulky má však odehráno o jedno utkání víc než jeho jirenští a žižkovští pronásledovatelé.

Zápští fotbalisté hrají třetí nejvyšší soutěž čtvrtým rokem a za tu dobu se ocitli v čele tabulky poprvé až před týdnem. Dnes svěřenci trenéra Michala Maška své postavení uhájili v Kolíně zásluhou branek Matějky a Hakla. Ještě před poločasem zkorigoval domácí Valenta na 1:2, skóre se pak už ale nezměnilo.

Jirnům pomohly k prvním třem vstřeleným brankám pokutové kopy, přičemž první z nich proměnil Čepelák a další dva Melechovský. Čtvrtou branku připojil Šťastný, za hosty skórovali Král a Hejný.

Šlágrem kola však bylo žižkovské střetnutí, které sledovalo letos rekordních 1715 diváků. Dvěma góly je potěšil Kodr a jedním Petrášek, zatímco hosté zkorigovali díky Sixtově trefě.

Ve středu 1. června má ČFL na programu předehrávané 38. kolo. Právě v něm mají volný los Zápy, a tak budou mít znovu šanci vystrnadit je z první pozice Jirny, které nastoupí na hřišti posledních Brozan. Viktoria Žižkov bude hrát v Táboře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud