30. května 2016 • 15:43

Nahradit Vampolu nebude jednoduché, uvědomuje si Bližňák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S nelehkým úkolem nahradit Petra Vampolu přišel do Liberce útočník Mário Bližňák. Devětadvacetiletý centr, který zamířil do kádru úřadujícího mistra z Plzně, si to dobře uvědomuje. V novém působišti však chce hlavně zapadnout do týmu a pomoct Bílým Tygrům k úspěšné sezoně.


"Nahradit Petra je velký závazek, ale jsme trochu odlišní hráči. Pro mě je hlavně čest, že mohu být v mistrovském týmu. Budu se snažit klukům pomoct, jak jen to půjde," řekl Bližňák novinářům na dnešním začátku letní přípravy, kdy se poprvé připojil k novým spoluhráčům.

"Stejně jako oni budu pokorný a budu tvrdě pracovat. Liberec to v minulé sezoně zdobilo a hodně těžko se proti nim hrálo," podotkl člen širšího kádru slovenské reprezentace, který hrál v extralize vedle Plzně i za Spartu.

O tom, že nebude na západě pokračovat, věděl dlouho dopředu. "Místo mě podepsali Stacha z Kladna," vysvětlil. Nabídek na nové angažmá měl více, ale rozhodl se upřednostnit Liberec. "Znám se s řadou kluků, kteří tady hrají. S Brankem (Radivojevičem) nebo Jánkem Lašákem. Hrál jsem i s Michalem Řepíkem a všichni mi dali pozitivní reference na to, jak to tady funguje. To rozhodlo," řekl Bližňák.

Těší se i na spolupráci s trenérem Filipem Pešánem, který se snaží u Tygrů pracovat s týmem podobně, jako je zvykem například ve Švédsku nebo ve Finsku. "Kluci mi řekli, že není ze staré školy a jaké má věci. V minulé sezoně jsme se přesvědčili, že je to výborný trenér, a kluci neměli žádnou krizi. Celou sezonu makali, což je zdobilo. Jak už jsem řekl, budu se snažit do týmu zapadnout," uvedl stříbrný medailista ze světového šampionátu v roce 2012.

Liberec má za sebou nejúspěšnější sezonu v klubové historii, ve které vytvořil i několik rekordů soutěže. Navázat na to nebude jednoduché, na což však Bližňák momentálně nemyslí. "Jsme na začátku letní přípravy...," pousmál se. "Kluci mají za sebou výbornou sezonu a nevím, zda se to bude opakovat. Neměli žádná zranění, což bylo pozitivní. Základ je dostat se do play off," doplnil již vážněji.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud