31. května 2016 • 07:45

Po roce ve finále! Warriors otočili sérii s Oklahomou a jdou na Cleveland

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve finále NBA se stejně jako loni utkají basketbalisté Clevelandu Cavaliers a Golden State Warriors. Ti vyřadili Oklahomu City, přestože už prohrávali 1:3 na zápasy. Otočit vývoj série z tohoto stavu se jim podařilo jako desátému týmu v historii, rozhodující sedmý duel doma v pondělí vyhráli 96:88 a potvrdili postavení nejlepšího celku Západní konference.



Obhájci titulu z Golden State vyhráli v základní části ligy rekordních 73 zápasů, ale v play off se ocitli velmi blízko vyřazení. A to i v sedmém zápase s Oklahomou, která ve druhé čtvrtině vedla až o 13 bodů. Domácí však do poločasu snížili na 42:48, ve třetí části povolili soupeři pouhých 12 bodů a sami získali dvouciferný náskok.

V koncovce ještě hostující Kevin Durant sedmi body v řadě snížil na 90:86, ale minutu a 18 sekund před koncem Serge Ibaka netakticky fauloval Stephena Curryho při střele za tři body. Nejužitečnější hráč soutěže proměnil všechny tři trestné hody a Thunder už se na další odpor nevzmohli. Právě Curry byl s 36 body nejlepším střelcem sedmého konferenčního finále.

Ve finále se Golden State utká stejně jako loni s Clevelandem. Před rokem Warriors otočili sérii ze stavu 1:2 na 4:2 a radovali se po 40 letech z titulu. Finále začne v noci na pátek v jejich hale.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud