31. května 2016 • 09:24

Dostavbu velodromu pro OH komplikuje změna dodavatele

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dostavbu velodromu pro olympijské hry v Riu de Janeiro, která má už nyní kritické zpoždění, ještě více zkomplikuje ohlášená změna dodavatele. Zástupci města oznámili, že vypověděli smlouvu hlavní stavební firmě a dokončení prací zadali dosavadnímu subdodavateli projektu.


Organizátoři olympijských her už dříve museli zrušit plánovaný testovací závod, který se měl uskutečnit na přelomu dubna a května. Podle nového harmonogramu měla být dráha dokončena do 31. května s chystanou prověrkou na konci června, ani tento termín se ale nepodařilo splnit.

Podle pořadatelů OH už je ale dokončena pokládka dřevěného povrchu dráhy a organizátoři věří, že menší zatěžkávací zkoušku na velodromu stihnou uskutečnit. Podle mluvčího organizačního výboru Maria Andrady to ale bude složité.

"Velodrom otevřeme, ale (mezinárodní cyklistická unie) UCI tvrdí, že je nepravděpodobné, že by přijeli nějací zahraniční cyklisté. Je to moc blízko před hrami," řekl Andrada o chystané zkušební soutěži šest týdnů před závody o olympijské medaile.

Olympijské hry budou v Riu slavnostně zahájeny 5. srpna, dráhová cyklistika je na programu od 11. do 16. srpna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud