31. května 2016 • 18:48

Nejlepší dálkařka sezony se zranila při reklamním natáčení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedoucí žena letošních světových tabulek ve skoku do dálky Sosthene Moguenaraová se zranila při reklamním natáčení a je ohrožena její účast na olympijských hrách. Německá atletka si poškodila vnější vaz v kotníku odrazové nohy. Šestadvacetiletá rodačka z Čadu na operaci podle vyjádření lékařů nemusí, ale pokud se vůbec stihne dát před vrcholem roku v Riu de Janiero do pořádku, výrazně se snížily její medailové naděje.


Halová vicemistryně Evropy Moguenaraová se podle svazového webu zranila už v neděli v Berlíně. O pouhý den dříve se přitom ve Weinheimu katapultovala do čela světových tabulek výkonem 716 centimetrů.

Zranila se při natáčení pozvánky na atletické mistrovství Evropy, které bude v roce 2018 hostit německá metropole. Osudným se jí stal poslední skok, při němž si v netradičním prostředí na zabezpečené ploché střeše podvrkla levý kotník při došlapu na měkkou matraci.

"Bohužel se stalo to, co se stát nesmí, ale stát se může," litovala Moguenaraová. "Byla to nešťastná náhoda, která se Sosthene může přihodit i na tréninku," konstatoval atletčin trenér Uli Knapp.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud