25. června 2016 • 09:46

Detroit se díky dohodě s Arizonou zbavil Dacjukova platu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Generálnímu manažerovi hokejistů Detroitu Kenu Hollandovi se podařilo zbavit zátěže 7,5 milionu dolarů v platovém stropu na novou sezonu, kterou způsobil odchod letité opory Pavla Dacjuka do Ruska do KHL. Sedmatřicetiletého Dacjuka, který by měl působit v Petrohradu, vyměnil během draftu NHL v Buffalu do Arizony.


Detroit se po Dacjukově rozhodnutí vrátit se domů k rodině dostal do problémů. Podle pravidel NHL se nadále poslední rok jeho původního tříletého kontraktu na 22,5 milionu dolarů do platové stropu započítává. Red Wings by tak měli těžké se s jeho odchodem vyrovnat, protože by na případné posily neměli volné prostředky.

"Je to skvělé. Bylo to 7,5 milionu a snažili jsme se to řešit každý den," prohlásil Holland. Arizona získala od Red Wings výběr na 16. pozici pátečního draftu a vybrala si obránce Jakoba Chychruna.

Detroit dostal 20. místo, na němž si zvolil zadáka Dennise Cholowského, dále 53. pozici a útočníka Joea Vitaleho. Třicetiletý Američan nastoupil kvůli problémům s otřesem mozku za Arizonu v uplynulé sezoně v jediném utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud