25. června 2016 • 14:50

Motocyklista Kornfeil zajel v Assenu nejhorší kvalifikaci sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český motocyklista Jakub Kornfeil odstartuje do Velké ceny Nizozemska z osmé řady. Třiadvacetiletý závodník obsadil 25. místo, zaznamenal tak nejhorší kvalifikační výsledek v dosavadním průběhu mistrovství světa.


Kornfeil, kterému v průběžném hodnocení sezony patří devátá příčka, za nejrychlejším Eneou Bastianinim z Itálie zaostal o 1,2 sekundy. Dosavadním nejhorším výsledkem českého jezdce v kvalifikaci bylo 16. místo z úvodní Grand Prix v Kataru. V posledních dvou závodech vždy startoval z 15. pozice.

"Jsem zklamaný. Ve dvou ze tří měřených kol (na pneumatikách z měkké směsi) v úvodu kvalifikace jsem udělal chyby. V polovině jsme obuli střední směs a to nebyla dobrá volba. Rozhodně se ale nechci vymlouvat na pneumatiky, protože od volných tréninků je to pořád stejné. Všichni mě předjíždí a já s tím nedokážu nic udělat," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě. "Bude to hodně těžký závod. Snad se nám podaří na něco přijít ještě během warm upu, abychom měli v závodě o něco větší šanci," dodal.

Organizátoři mistrovství dnes také oznámili, že prodloužili smlouvu s okruhem v Assenu až do roku 2026. Nizozemská trať je jako jediná součástí kalendáře od prvního ročníku šampionátu v roce 1949.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud