25. června 2016 • 17:00

Nenápadný kapitán Francie Lloris překoná Deschampsův rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Francouzský fotbalový brankář Hugo Lloris nekřičí jako kapitán na své obránce, negestikuluje při sporném verdiktu sudích ani bouřlivě neslaví každý povedený zákrok. Je totiž klidným typem vůdce, jeho autorita je však neoddiskutovatelná. V nedělním osmifinále mistrovství Evropy s Irskem navlékne kapitánskou pásku v 55. utkání, čímž překoná národní rekord současného trenéra Francie Didiera Deschampse.


"Je to příjemné, ale soustředím se na to, abychom na šampionátu došli co nejdál," řekl ohledně překonání rekordu Lloris na dnešní tiskové konferenci. Na předchozích třech turnajích, z nichž na dvou byl kapitánem, bylo francouzským maximem čtvrtfinále. Oproti tomu Deschamps dovedl tým ke zlatu z MS 1998 i ME 2000.

Devětadvacetiletý brankář Tottenhamu debutoval v národním týmu v listopadu 2008, kapitánskou pásku poprvé navlékl o dva roky později ještě jako hráč Lyonu. Jeho jmenování vyvolalo ostrou diskuzi, řada skeptiků nevěřila, že má Lloris dostatečné vůdcovské charisma.

"Být lídrem neznamená, že musíte řvát na spoluhráče, abyste si získali respekt," oponoval předseda francouzského svazu Noël Le Graët. "Někdo, kdo mluví klidně a férově a má respekt ke spoluhráčům, je dobrý kapitán. Není to extrovert, ale je klidný a přemýšlivý," dodal Le Graët.

Lloris dosud za reprezentaci odehrál 78 zápasů, což je nejvíc ze současného týmu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud