25. června 2016 • 17:40

Ragbyový svátek! Češi ustáli haku, s vyslanci Zélandu padli v závěru

Autor: ČTK, iSport.cz, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České ragby prožilo v sobotu velký svátek, když se na hřišti Tatry Smíchov domácí reprezentace utkala s vyslanci Nového Zélandu. Tři tisíce fanoušků  Za horkého letního počasí Češi přestáli tradiční haku a v prvním poločase nad výběrem Ambassadors XV dokonce vedli 10:3, ale po přestávce, kdy se přihnala i průtrž mračen, favorité zaúřadovali a nakonec zvítězili 36:13. „Bylo to nejlepší české ragby, co jsem viděl,“ pochvaloval si ale i tak český trenér Tomasz Putra.



Kádr New Zealand Ambassadors XV je složený z hráčů z Nového Zélandu, kteří působí v Evropě, a to na amatérské, poloprofesionální i profesionální úrovni. Stejný výběr hrál proti českému národnímu týmu už vloni, kdy zvítězil o čtyři body 36:32.

Ragbyový svátek! Češi ustáli haku, s vyslanci Zélandu padli v závěru
Video se připravuje ...

Hosté tentokrát začali opatrně a už v 18. minutě prohrávali 3:10, ale ještě do poločasu stačili vyrovnat. Češi se ještě ujali vedení 13:10, pak už dominoval soupeř.

„První půlka byla parádní, byli jsme skvělí v obraně. Využili jsme šance a dali pětku,“ pochvaloval si český kapitán Vojtěch Havel. „Já myslím, že Novozélanďané byli trošku zaskočeni počasím. My jsme byli schopní je zatlačit.“

Češi ještě brzy po půli díky trestnému kopu Václava Jursíka vedli 13:10, pak ale dostali další pětku a v 58. minutě soupeř poprvé vedl. Pak z nebe začaly padat hektolitry vody, Češi s kluzkým balonem vršili chyby a Nový Zéland zápas v klidu dovedl k vítězství.

Ragbyová legenda George Gregan trénovala v Praze děti
Video se připravuje ...

„Počasí nám moc nehrálo do karet. Začalo pršet, začalo nám to klouzat, dávali jsme předhozy,“ řekl Pantůček. „Oni jsou lepší, co si budeme vykládat. Ale nám to pomůže do dalšího mistrovství Evropy. Diváci byli úžasní, strašně moc nám pomáhali dopředu. Kluci se chtěli ukázat, že jsme dobří, že na to máme. Sice nám druhá půlka utekla, ale i kluci z Nového Zélandu musí být s výkonem spokojení.“

Česko sice v posledním evropském šampionátu zůstalo přikováno v divizi 2A, osvěžený tým ale i po včerejší zkušenosti chce jít v další fázi soutěže za postupem.

„Pokud takhle budeme pokračovat, můžeme dojít daleko,“ věří Havel.

Čeští ragbisté čelí tradiční novozélandské hace před exhibičním duelem na Smíchově
Čeští ragbisté čelí tradiční novozélandské hace před exhibičním duelem na Smíchově

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud