25. června 2016 • 17:40

Váňa se vrátil do sedla a vyjel si účast ve Velké pardubické

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josef Váňa starší dokončil při návratu do sedla po více než roce a půl kvalifikaci na Velkou pardubickou, kterou dokázal osmkrát vyhrát. V Memoriálu mjr. Miloše Svobody obsadil sedmé místo a splnil podmínku startu v legendárním dostihu. Pokud se 9. října do Velké pardubické pustí, bude v 63 letech nejstarším účastníkem v historii.



Váňa závodil naposledy v říjnu 2014 s Tiumenem, dnes do druhého kvalifikačního dostihu pro 126. ročník Velké nastoupil v sedle Rabbit Hawk Winga. Po zaváhání na předposlední překážce doběhli sedmí. Vítězství vybojoval v dramatickém finiši Templář s žokejem Josefem Bartošem, v závěru předstihl Puntarenase s Lukášem Matuským.

"Průběh dostihu jsem měl téměř suprový. Bohužel mi udělal chybu na předposledním skoku, to ho rozhodilo. Ale na to, že neběhal dostih a je po operaci, to bude kůň do Velké jak cumel," pochvaloval si Váňa Rabbit Hawk Winga. "Já trochu dýchám, to nebude fyzičkou, ale počasím," oddechoval v třicetistupňovém vedru legendární žokej v rozhovoru pro Českou televizi.

Dnešní dostih nedokončili vítěz loňské Velké pardubické Ribelino ani největší favorit Hegnus. Kůň s kurzem 2,5:1 Hegnus skončil na Malém Taxisově příkopu.

Trenér Dostihové klubu iSport.cz představil o víkendu členům nový dres
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud