26. června 2016 • 01:18

Joshua při první obhajobě titulu IBF knokautoval Breazealea

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace IBF. Amerického vyzyvatele Dominica Breazealea knokautoval v sedmém kole.


Olympijský vítěz z Londýna 2012 Joshua zůstal i při první obhajobě mistrovského pásu v profesionálním ringu neporažený. Ani v 17. zápase v kariéře nemusel boxovat na plný počet kol. Breazeale naopak našel ve svém 18. duelu prvního přemožitele.

Šestadvacetiletý Joshua souboji v londýnské O2 Areně, kterému předcházela minuta ticha k uctění památky nedávno zesnulé legendy profesionálního boxu Muhammada Aliho, od začátku dominoval. Už ve druhém kole byl Breazeale v jednu chvíli viditelně otřesený, ale úřadující šampion to ještě k ukončení zápasu nevyužil.

Nakonec o čtyři roky starší Breazeale vydržel na nohách až do sedmého kola, což proti Joshuovi dosud dokázal jen Brit Dillian Whyte. Stejně jako vloni v prosinci ale favorizovaný Brit víc nepřipustil a po sérii tvrdých úderů skončil jeho soupeř poprvé na zemi. Vzápětí se situace opakovala a ringový rozhodčí už ani nezačal Američana počítat a zápas ukončil.

"Byl to těžký soupeř a jsem celkem unavený. Po posledním zápase jsem byl hned za dva týdny zpátky v ringu, takže teď se těším na větší pauzu. Potřebuju dobít baterky," řekl Joshua, který získal mistrovský pás na začátku dubna po vítězství nad Američanem Charlesem Martinem už ve druhém kole. V sobotu teprve podruhé v kariéře potřeboval k vítězství více než tři kola.

Jeho příštím soupeřem by teď měl být Novozélanďan Joseph Parker, Joshua ale vyhlíží především duel o další tituly. Plány mu trochu narušilo zranění majitele pásů WBA a WBO a krajana Tysona Furyho, který odložil původně na červenec naplánovanou odvetu se sesazeným šampionem Vladimirem Kličkem.

"Doufám, že se brzy uzdraví, protože jsem si myslel, že v zimě by na ten zápas mohlo dojít. Mezitím se podíváme na jiné soupeře, jako je Joseph Parker," řekl Joshua.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud