27. června 2016 • 10:21

Nahrávačku Weissovou střídá v Prostějově krajanka Hindriksenová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky mistrovského Prostějova posílí německá nahrávačka Mareike Hindriksenová, která nahradí odcházející krajanku Kathleen Weissovou. Osmadvacetiletá Hindriksenová získala v uplynulé sezoně bundesligový i pohárový titul v Drážďanech, o rok dříve slavila Německý pohár se Stuttgartem.


"Je maximálně pohyblivá a dynamická s rychlou nahrávkou do kůlu i výborným servisem. Její herní styl bych označil svým způsobem za drzý, což se mi na ní moc líbí," charakterizoval posilu na klubovém webu nový trenér a sportovní manažer Prostějova Peter Goga.

Hindriksenová je po nahrávačce Veronice Tinklové, blokařce Nině Herelové, smečařce Barboře Gambové a liberu Julii Kovářové pátou hráčkou s uzavřenou smlouvou na příští sezonu. Vedení klubu počítá nadále i s kubánskou dvojicí univerzálka Melissa Vargasová a smečařka Sulian Matienzová.

"Nové smlouvy jsme s nimi dosud neuzavřeli. Ale dostal jsem při mém květnovém jednání v Havaně od kubánských volejbalových představitelů ujištění, že s pokračováním obou hráček v našem klubu počítají. Navíc jsme otevřeli možnost angažování další kubánské blokařky," uvedl dosavadní kouč osminásobných českých mistryň a nově konzultant klubu Miroslav Čada.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud