27. června 2016 • 10:40

Plavec Lochte se na své zlaté polohovce nekvalifikoval na OH

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký plavec Ryan Lochte se překvapivě nekvalifikoval v polohovém závodě na 400 metrů na olympijské hry a v Riu de Janeiro tak nebude moci obhajovat zlato z Londýna. Neúspěch jednatřicetileté hvězdy byl největším překvapením úvodního dne mistrovství USA v Omaze, jež je tradičně zároveň kvalifikací na OH.


Jedenáctinásobného olympijského medailistu Lochteho v nedělním finále omezovalo zranění třísel, které si způsobil v ranních rozplavbách. Proto na motýlek a znak "napálil" tempo a po dvou úsecích o délku těla vedl. V prsařské a kraulařské části ho však předstihli mladíci Chase Kalisz a Jay Litherland a získali dvě volná místa pro Rio.

"Přemýšlel jsem o tom, že nebudu startovat, pak jsem si ale řekl, sakra, vždyť je to olympijská kvalifikace. I kdybych měl zlomenou nohu, zkusil bych to," uvedl Lochte, jenž doplaval třetí v čase 4:12:02. "Musel jsem vyrazit rychleji, protože jsem věděl, že u prsou nebudu moci prakticky využít nohy. Snad se to (zranění) zlepší," dodal Američan, který je v Omaze přihlášen ještě do dalších pěti závodů.

Na čtyřech tratích se na šampionátu představí osmnáctinásobný olympijský šampion Michael Phelps, do bojů se zapojí na 200 m motýlek v úterý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud