27. června 2016 • 14:43

Návrat po 10 letech! Běžkyně na lyžích Smutná bude jezdit za Česko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České lyžování budou definitivně od nové sezony reprezentovat dvě zahraniční posily: kanadský sjezdař Jan Hudec a běžkyně Kateřina Smutná, která startovala posledních deset let pod vlajkou Rakouska. "Přestup" obou potvrdila lyžařská federace FIS na kongresu v mexickém Cancúnu.



O příchodu Smutné a Hudce do českých reprezentací informoval lyžařský svaz už na konci května. Čtyřiatřicetiletý rodák ze Šumperka je bronzovým olympijským medailistou v superobřím slalomu z her v Soči, do týmu Kanady pro příští sezonu se však nedostal.

"Doufám, že čeští fanoušci by byli rádi, kdybych za ně odjel pár sezon. A snad úspěšných sezon, ze kterých budou mít oni i já radost," uvedl už v květnu Hudec, specialista na rychlostní disciplíny, jemuž poslední sezonu pokazila další operace kolena.

Třiatřicetiletá Smutná je rodačkou z Jablonce nad Nisou, za Rakousko startovala dvakrát na OH a pětkrát na mistrovství světa. V poslední době jezdí úspěšně dálkové běhy.

"Jsem moc ráda, že to vyšlo. Těším se hlavně na českou partu. Věřím, že můžu holkám pomoct v tréninku, předat jim nějaké zkušenosti a motivovat je, aby se nebály tvrdě trénovat," uvedla v dnešní tiskové zprávě svazu. Před týdnem už Smutná s českou reprezentací vyrazila na soustředění do Itálie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud