28. června 2016 • 08:25

Potrestaná Šarapovová má náhradní plán. Bude studovat na Harvardu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Maria Šarapovová, která si odpykává dvouletý trest za doping, bude studovat ekonomii na jedné z nejprestižnějších univerzit na světě Harvardu. Oznámila to na svém facebookovém profilu, kde v pondělí zveřejnila fotografii školy v Bostonu.



"Nemůžu se dočkat, až začnu studovat," napsala k fotce devětadvacetiletá tenistka, která byla s ročním příjmem okolo 30 milionů dolarů několik let nejlépe vydělávající sportovkyní světa. V březnu se stala první známou osobností, která oznámila, že měla pozitivní test na meldonium.

Ačkoli se bývalá světová jednička a vítězka pěti grandslamů hájila tím, že brala meldonium z lékařských důvodů deset let a nevěděla o tom, že Světová antidopingová agentura WADA lék od začátku letošního roku zařadila na seznam nedovolených prostředků, Mezinárodní tenisová federace ITF ji začátkem června potrestala dvouletým zákazem startu.

Šarapovová , která po oznámení pozitivního testu přišla o tři z hlavních sponzorů, se proti trestu odvolala k Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS). Ten by měl vynést verdikt do 18. července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud